רבים האנשים אשר חיפשו אחר משמעות החיים, חלקם התווה את המסע שלהם דרך ספרי מידע ופילוסופיה, חלקם עשו זאת דרך אורך חיים דתי וחלקם עשו זאת דרך קווי יסוד בסיסים מיבשת המזרח. אך בין המאמינים בפילוסופיות מימי היוונים ועד אל אנשים הבוחרים בחיי מסורת ודת, מתקיים קשר עמוק וכמעט לא שיגרתי המוביל לא רק את הרצונות הזהים של שני הצדדים אלא בעיקר מתווה את הדרך והוא הרצון להיות בני אדם טובים יותר. כל קבוצה מבקשת לעצמה נתח בהליכה אל עולם טוב ומתוקן יותר, אך עדיין נראה כי השאלה "מי משמעות החיים", נותרה בעינה.
משמעות החיים בעיניים מערביות
הרצון לגלות את המשמעות לחיינו עובר דרך לא מעט מחשבות וספרים, בייחוד כאשר מדובר בתפישות מערביות אשר יוצאות מנקודות הנחה(או בסיס) כי עולם הפילוסופיה היווני אמור להעניק את הכלים הבסיסים לתחילת המסע. בתאוריות אלו מתוארים החיפושים אחר שלוות חיים ומציאת המשמעות דרך מגוון סיפורי מיתולוגיה, החל מאנשים בעלי עוצמה פיזית ועד אל בני מלכים המבקשים לגעת בשמש. כך או כך תאוריות ומיתולוגיות אלו הגיעו גם אל פתחן של האקדמיות השונות, שם נעשים לא מעט שימושים בתאוריות יוונית על מנת לגלות את מהות החיים. אך למרות המידע הרב, הפעילות האקדמית הענפה והמון רצון טוב לתקן את העולם נראה כי תחום הפילוסופיה, המדע והפסיכולוגיה מתקשים לענות על תשובה זו בצורה חד משמעית.
משמעות החיים בעיניים יהודיות
גם במאה העשרים ואחת לא מעט יהודים מבקשים למצוא את משמעות החיים, שכן אחת האמירות הברורות ביהדות היא ניסיון התיקון. בעולם בו אנו עוברים ממוצר, הנאה ותכני בידור שונים, הדת היהודית מציעה רצון אמיתי לתקן אותנו והתנהגויות שאימצנו לעצמנו. כך למשל תורת רבי נחמן מבקשת מהמאמינים "לא להתייאש", כשתיאור התקווה או הרצון לשינוי מקבל דימוי של כוחות טבע כמו אש. בשנים האחרונות אפשר להרגיש בעוד זרמים ביהודית, אשר "עולים מעל פני הקרקע" ומצליחים להנכיח מחשבה יהודית שאיננה רק "אוסרת" אלא גם מאפשרת קבלה של עוד דרכים שונות לאמונה ולמציאת תשובה לשאלה מהי משמעות החיים.